Hangcha Group Co., Ltd. är ett stort företag inom gaffeltruck industrin och är idag den ledande tillverkaren inom området i Kina. Hangcha Group har ett komplett produktsortiment av materialhanteringsutrustning. De tillverkar motviktstruckar från 0,75 ton till 48 ton, sidolastare, skjutstativ, terrängtruckar, gaffeltruckar, ledstaplare, lagringsutrustning och mycket mer. Totalt producerar de mer än 10 tusen specifikationer. Flera nyutvecklade produkter har vunnit utmärkelser inom forskning och teknik över hela landet. Hangcha är bäst när det gäller kundnöjdhet i Kina.

Företaget grundades 1956, då mestadels med fokus på att reparera truckar. 1958 började de producera egna truckar och har sedan dess haft en enorm tillväxt. År 2019 blev de nummer 8 bland de 10 världsledande trucktillverkarna.

I 2013 hade de en försäljningsvolym som nådde topp 10 över hela världen inom materialhanteringsutrustning.

Hangcha har för närvarande ett fabriksområde i Hangzhou strax utanför Shanghai i Kina. Området är över 1 miljon m2 och består av flera produktionshallar, test- och utvecklingscenter.

Genom att använda det moderna FoU-centret (forskning och utveckling), teknikcentret och ett effektivt produktionsstöd system kan de alltid ligga i framkant av det allra senaste som marknaden har att erbjuda. På detta sätt kan de garantera och se till att de levererar truckarna enligt den högsta standarden och reglerna.
Med mer än 60 dotterbolag för försäljning och service, 140 kinesiska återförsäljare och över 70 återförsäljare globalt är HANGCHA starkt representerat över hela världen.

Zhejiang Hangcha Imp. & Exp. Co., Ltd, är ett dotterbolag till Hangcha Group, och ansvarar för HANGCHA GROUPs import- och exportverksamhet, som levererar gaffeltruckar, reservdelar och efterservice över hela världen.

Hangcha producerar för närvarande drygt 200 000 truckar per år som exporteras. Särskilt i USA och Kanada har Hangcha haft en god tillväxt. Vi ser också särskilt god tillväxt i Norge de senaste åren.

HANGCHA’s historia

Första klassens FoU-arbete

Hangcha är ett internationellt högteknologiskt företag som investerar stort i utveckling. Deras FoU-team är ett av de bästa i Kina och tillsammans hanterar de fyra gaffeltrucks institut, fyra komponent institut, ett teknik institut och ett internationellt godkänningslaboratorium.

Stort fokus på testanläggningar

Varje truck genomgår avancerad testning i sitt eget testcenter. Här testas truckarna mot alla möjliga situationer och vidareutvecklas. Centret är utrustat med utrustning för testning i högsta klass.

Produktionshallar i världsklass

Produktionshallarna är högteknologiska med både automatiska, toppmoderna monteringslinjer samt manuella stationer som garanterar kvalitet.

Certifiering enligt de strängaste kraven

Enligt de strängaste normerna och reglerna har Hangcha uppnått ISO9000- och ISO14000-certifiering samt på världstoppen inom produktion, produktteknik och miljöledningssystem.

Med miljön som fokus

Som en kinesisk ledare inom materialhantering och bland de 10 bästa i världen tar Hangcha både socialt och miljöansvar mycket seriöst och vill ta tillfället i akt att göra en skillnad.
De insisterar på att implementera hållbara koncept och metoder med en långsiktig plan.

Ådalen  – Exklusiv distributör och återförsäljare av HANGCHA!

Ådalen Truck As blev först en återförsäljare av Hangcha 2006, innan vi 2010 blev en exklusiv återförsäljare i Norge. Detta innebär att vi kan erbjuda truckar till marknaden av hög kvalitet till mycket bra priser. I 2020 startade vi Ådalen AB i Sverige.
Ådalen har en lång karriär inom branschen och har med tiden fått stor kompetens när det gäller montering och konstruktion av motviktstruckar, liftar och annan materialhanteringsutrustning.
Vi har ett stort serviceteam bakom oss och bra avtal och servicepunkter runt om i landet. Det är så vi ser till att varje köpare får den hjälp de behöver, oavsett var de håller till.

Kontakt information

Adresse

Besöksadress:

Ådalen AB
Doterödsvägen 25
444 32 Stenungsund

Postadress:

Ådalen AB
Doterödsvägen 25
444 32 Stenungsund

Kontakta oss