Ådalen in i den svenska marknaden

Efter en stor framgång på den norska marknaden med Hangcha och LGMG så utökar nu Ådalen sin närvaro även på den svenska marknaden.
Försäljningen av Hangcha enheter i Norge nådde nästan 500 maskiner och vi ser helt klart en stor potential i Sverige för både Hangcha och LGMG.
Producenterna är med på satsningen och har stort förtroende till att vi kommer att lyckas i samma omfattning som i Norge.

Vårt första satsningsområde kommer att vara Mellansverige för att sedan i naturlig takt serva övriga områden.
Ett bolag är upprättat i Sverige och det kommer att marknadsföras under samma namn och logotype som i Norge, Ådalen samt Å.
Detta är en naturlig del i vår strategi med att bygga upp starka varumärken för både Ådalen, Hangcha och LGMG i den norska och svenska marknaden.

Sverige är en stor logistiknation med en mer än dubbelt så stor truckmarknad som i Norge, många av de stora varumärkena har sina huvud lager eller logistiklokaler i Mellansverige vilket visar på en stor potential i vårt satsningsområde.

Coronasituationen har definitivt satt sin prägel på marknaden och vi ser en tendens att man antingen vill effektivisera lagerdriften med förarlösa trucklösningar eller att marknaden är mer prismedveten än tidigare när de väljer truckar och maskiner.
Vi önskar att möta den sistnämnda kundgruppen med full styrka genom att erbjuda kvalitetsmaskiner till ett väldigt förmånligt pris.
Kvalitén på LGMG liftar är som vi erfarit i toppskiktet för klassen vilket troligtvis är mycket tack vare deras relation till systerbolaget Volvo Maskin. Just denna relation tror vi kan vara en mycket positiv faktor för att nå ut till de svenska kunderna.

Ådalen Truck AS i Sarpsborg, Norge, kommer att vara logistiknavet även för svenska marknaden. Alla leveranser av maskiner och utrustning både från Kina och Europa kommer inledningsvis att först gå till Sarpsborg där PDI utförs (Pre Delivery Inspection).

Därefter fraktas maskinerna till det svenska lagret eller direkt till slutkund.

Nils-Ole Nyquist
SVERIGECHEF

Ørjan Ådalen - Salgssjef hos Ådalen Truck AS

Ørjan Ådalen
VD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.