Detta inlägg publicerades först på våra norska sidor: www.aadalen.no

Ådalen Truck AS har vuxit till att bli ett försäljningscenter för maskiner och utrustning i hela Norge. Med över 400 HANGCHA-maskiner sålda 2019 och ett motiverat team, erbjuder vi kunderna maskiner med pålitlig kvalitet till låga priser. De senaste åren har vi också blivit en stor aktör inom näthandel via www.aadalen.no.

Ådalen Truck är den officiella HANGCHA-återförsäljaren i Norge och kan därför erbjuda kunderna helt nya truckar av god kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser. HANGCHA är en av världens tio största tillverkare av truckar och producerar över 200 000 maskiner per år

Vi har upplevt en stadig ökning från år till år, men vi har aldrig haft en större ökning av försäljning och förberedelser än nu!

Mathias Harbo Tombre är säljare för Ådalen Truck och har känt ett starkt tryck på försäljningsfronten.

– Vi tar emot och behandlar fler och fler förfrågningar varje dag. Man skulle tro att företag inte riktigt ville investera i truckar nu under Coronakrisen, men nästan alla förfrågningar vi får leder till försäljning inom kort tid, säger Mathias.

I mars och april rullade mer än 100 maskiner ut från lagret vid Ådalen Truck och majoriteten av dessa gick till försäljning i denna period.

Tombre har arbetat i företaget sedan 2017 och har kommit väl in i truckbranschen.

Jag tycker att det är en otroligt rolig och spännande marknad. När jag började i Ådalen hade HANGCHA redan börjat bli ett väletablerat varumärke på den norska marknaden, men de senaste åren har intresset för HANGCHA-truckar ökat kraftigt och vi får nya förfrågningar varje dag. Det är fullt upp att göra på dagarna och det finns massor att arbeta med, ler han.

Truckarna är uppbyggda av de bästa komponenterna på marknaden, men är samtidigt byggda på ett mycket enkelt och robust sätt som ger enkelt underhåll och garanterar en pålitlig truck.
– Det är väldigt lugnande att kunna sälja en produkt du vet att kunderna kommer att vara nöjda med under lång tid, fortsätter Tombre.

Några av de kända komponenterna som Hangcha använder i truckarna:
Curtis kontrollenhet
Hoppecke batteri
Grammarsäte
Yanmar motor
Schabmuller motor

Simen Lindberg är servicechef för Ådalen Truck och håller i allt som har att göra med att organisera verkstad, reservdelslager och serviceavtal.

– När vi fick de första riktlinjerna insåg vi att situationen kring Covid-19 skulle vara mycket allvarlig och att konsekvenserna för oss i näringslivet kan bli stora.

Vi insåg tidigt att det bästa vi kunde göra för både oss och näringslivet i allmänhet var att hålla hjulen igång! Vi mobiliserade för att lägga in en extra växel på inköp och försäljning, och det har gett riktigt bra resultat!

Det dröjde inte många dagar innan vi såg den stora efterfrågan på nya maskiner, som måste förberedas och skickas ut till kunderna. Vi satte upp en bra plan inom riktlinjerna för att ha kapacitet att förbereda alla nya maskiner som kom i lager, säger Simen.

Sålda HANGCHA-maskiner i lager, redo för leverans till kunder.